SIRLI BESİNLER 1.BÖLÜM

   GENÇLEŞMENİN EN AĞIR BEDELİ :)
                                                                  
Metabolizma hızını arttırmak,sağlıklı ve uzun bir ömür sürmek için hücrelerimizin dış zarlarını onarmak zorundayız.Bunun için bir tavsiye,her gün iki tane taze acı biber yemenizdir.Evet biliyorum tadı oldukça acı,gözlerinizden yaşlar eksik olmayacak belki ama yaşam iksirini elinize aldığınızı düşünerek motive olabilirsiniz.Çok aşırıya kaçılmadığı müddetçe yan etkisi yoktur.Tam aksine hücre duvarları onarılmaya başladıkça,metabolizma hızınız olması gereken düzene girer ve vücut atması gereken fazlalıkları yakarak dışarı atar.Taze acı biber bünyesinde var olan birkaç etken madde sayesinde zarar görmüş hücre zarlarının onarımına katkıda bulunur.Buna biberin öz "SU"yu denir.On haftalık süreç içerisinde yeni hücreler oluşmasıyla da metabolizma hızı yüksek düzeyde kalınca sağlıklı hücreler ile,sağlıklı bir vücuda sahip olmaya başlayacaksınız.Tabi ki her öğünde düzenli olarak yemek şartı ile.Bu hücre onarımı için en kolay ve basit yoldur.Acı biberin soğuk algınlığı,bronşit ve sinüs enfeksiyonu gibi belirtileri için doğal tedavi yöntemi olarak kullanılması çok eskilere dayanır.Hani şu her zaman duyduğumuz koca karı ilaçları efsanesi vardır ya aslında o dilimize yuvarlanarak gelmiş KOCA KARİA devleti olarak bilinen eski bir uygarlıktır.Koca Karia devletinin tıp alanındaki uzmanlığından geriye kalan,günümüze kadar ulaşan kalıntılardan en önemlisi acı biberin yeridir.Öyle ki soğuk havalarda bile ayakkabıların içine acı biber koyarak soğuktan etkilenme derecesini azaltır,kanayan yaraya acı biber koyarak yarayı durdurur ve iz bırakmadan iyileşmelerini sağlarlardı.Koca Karia devletinde acı biber alerjik tüm hastalıklarda ilk başvurulan çaredir.Ağrıyı geçiren özelliği nedeniyle diş ağrıları,yılan ısırıkları ve migren rahatsızlığında acı biber kullanılmıştır.Bu sonuçlar bugün laboratuvalarlda test edilmiş ve bilimsel olarak doğrulanmıştır.Koca karia devletindeki kadınlar acı biberin zayıflatıcı özelliğini uzman hekimlerden öğrenmiş ve baş tacı yapmışlardır.Harici olarak bol miktarda E  vitamini içerdiği için güçlü bir antioksidandır.Yaşlanmaya karşı cildi ciddi şekilde korur.Özellikle bağışıklık sistemini oluşturan hücrelerin zarlarını ciddi oranda güçlendirir ve kanser başta olmak üzere birçok hastalığa karşı savaşçı bir rol üstlenir.A vitamini ile tam bir göz dostudur.
En önemli faydası şudur:Kırmızı acı biberin kanserli hücreleri öldürdüğü kanıtlanmıştır.Bunu yaparken sağlıklı hücrelere hiçbir zarar vermediği için doğal bir kemoterapidir.Ama buradaki en önemli nokta taze acı biberin bu faydalarından yararlanabilmek için içersindeki besin öz "SU"yunu çıkartmanızdır ve bunu sadece dişlerinizle yapabilirsiniz.Buradaki asıl amaç biberin acısına katlanarak çok iyi bir şekilde çiğnemektır.Beş on diş vuruşuyla,"Acısına dayanamıyorum" diyerek yutarsanız hiçbir faydasını göremezsiniz.Sadece midenize acı bir posa göndermiş olursunuz.Biberin faydaları olduğu gibi öz "SU" yu ile mideye gider ve bir süre sonra da vücuttan atılır.Bu sayede hiçbir fayda görmeiş olursunuz.Sadece acısına katlanmış olursunuz.Ülkemizde güney doğu bölgesinde çok tüketilmesine rağmen faydasının olmaması bu yüzdendir.Dişlerimizi fırçalayarak temiz bir ağız ile en az 40 defa çiğneyip öz "SU" yunu çıkardığımız biber emin olun uzun ve genç yaşamın en önemli iksirlerindendir.Burada fayda kırmızı biber değildir,altını çizerek yeniden belirtmek gerekir ki kırmızı biberin içindeki besin öz"Su"yudur.Tüm hücreleri onarıp kanserden katarakta,eklem romatizmasına kadar sayısız fayda ile topraktan biz insana mucize olarak gönderilmiştir.
                                                                  
EKMEK YOKSA PASTA YİYİN DİYEN MARİA ANTONİETTE e İNAT BİFTEK YOKSA TAHİN YİYİN DİYEN MERİ :)
                                                                           
Tahin adı verilen besin susamdan yapılır.Susamın ezilmesi ile elde edilen bir gıdadır.Halk arasında bilinen en önemli özelliği besleyici olması,kolay acıkmayı endelleyen bir yiyecek olmasıdır.Bünyesinde bulunan antioksidan ve vitaminlerle insanı dinç tutar,üşümeyi engeller,enerji verir vücudun ihtiyacı olan yağ asitlerini üretir vs.vs.Bunu zaten her yerde okuyabilirsiniz.Tahin meselesinde esas sırlı dediğimiz noktaya değinmek için burdayız.Tahinin genel kabul görmüş faydalarının haricinde ,vücuda girmemesi gereken ama bir şekilde istenmeden vücuda giren ağır metaller (BALIK YEMEYİ ÇOK SEVENLER ÖZELLİKLE OKUSUN )zehirli bileşikler,radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı vücut hücrelerini onarma özelliği vardır.Günümüzde balık tüketerek denizden vücudumuza bu ağır metalleri sokuyoruz.Eskiden beri restoranlarda balık sonrası tahin helva yenme geleneği tam da bu noktaya ortaya çıkmıştır.Balıktaki zehri vücuttan atmak için.Yine kırmızı biberde olduğu gibi yaraların iyileşmesinde ve kansere karşı koruyucu bir etki göstermektedir.Çocukların zeka ve beyin gelişiminde etkilidir.İki çorba kaşığı tahinde yaklaşık yarım kilo biftekteki protein mevcuttur.Kemik gelişiminde,yapısında bulunan bazı maddeler sebebi ile oldukça faydalıdır.Sade olarak tüketirseniz mide rahatsızlıklarına iyi gelir.Hücre yapısının herhangi bir nedenle bozulmasını engeller.Yaşlanmaya bağlı hafıza kayıplarının ve ALZEHEİMER hastalığının önlenmesinde olumlu etkisi söz konusudur.Yani kısaca yine topraktan insana hediye edilen bir mucize,uzun sağlıklı genç bir yaşam iksidir.
Bir dipnot derki : Aşırıya kaçmayalım,her öğünden sonra yalnızca iki parça ölçeğinde
AFİYET OLSUN.









0 yorum:

Yorum Gönder